Zomerprogramma

Zomerprogramma 2015

van het

Oecumenisch Beraad

Amstelveen-Noord

Activiteiten van het Oecumenisch Beraad worden gehouden in of starten bij de Titus Brandsmakerk,

Westelijk Halfrond 1

 

 

Woensdag 15 juli :                                               

Bustocht naar twee kerken in Edam en Enkhuizen

We starten om 8.30 uur. Rijden naar Edam.

Kaasmarkt en koffie met taart.

Heerlijke lunch in een restaurant aan het water.

Bezoeken de kerken met gids.

Afsluiting met een hapje en drankje..

Deze tocht wordt apart beschreven op een opgave formulier. Dit zal uitgedeeld worden in de kerken of              op de tafels achter in de kerk liggen.

U kunt zich al telefonisch opgeven of per mail aan Tonneke van der Mede, tel. 6413388                      e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten zijn € 55,-

 

 

Woensdag 22 juli:

Film. “Les Intouchables”                                        

14.00 – 16.00 uur in de Titus Brandsmakerk

Intouchables is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger. Deze film pakt je helemaal in.

De film doceert perfect de lach en de traan.

Kom en geniet! Opgave niet nodig.

 

 

Woensdag 29 juli:

Dagje Utrecht 10.00 – 17.00 uur

o.l.v. Tonneke van der Mede.

We verzamelen om 10.00 uur, ontvangst met koffie.  Om 10.30 uur vertrek naar Utrecht via W.T.C.

We gaan naar de Domkerk waar op dat moment ook een tentoonstelling is van Henk Helmantel. Prachtige figuratieve kunst. Veel stillevens, interieurs van kerken en kloosters. U zult er van genieten. We wonen het middaggebed bij van de Nicolaï Communiteit. Na de viering lopen we naar het Catharijne Convent waar de tentoonstelling  “Het geheim van de Middeleeuwen” in gouddraad en zijde te bewonderen is. Hierna bent u vrij om Utrecht nog in te gaan (leuk winkelen!) of u kunt een ontdekkingstocht onder het plein voor de Dom maken (€ 10,-) Kosten: treinkaartje en entree museum, (met museumjaarkaart gratis)

Opgave gewenst bij Tonneke van der Mede

 

 

Woensdag 5 augustus:

Bezoek Amsterdam o.l.v. Renger Prent

Welkom vanaf 09.45 uur, koffie, 10 uur vertrek.

Een wandeling die begint bij het Spui en eindigt bij              het Centraal Station. We bezichtigen enkele kerken;             de Krijtberg, Kapel Joannes en Ursula (Begijnhof),            de Papegaai, Kerk van Onze Lieve Vrouw, Westerkerk en de Nicolaas basiliek. Ook bekijken we gevelstenen die we op onze route tegenkomen.

Opgave gewenst bij Renger Prent, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 020 - 6439418

 

Woensdag 12 augustus:

Afsluiting zomerprogramma. 15.00 – 19.30 uur

We starten met de film: Good Bye Lenin.

De film vertelt de lotgevallen van de Oost-Duitse familie Kerner. In 1990 probeert de jonge Alexander zijn socialistischemoederte beschermen tegen emotionele schokken die ernstige gevolgen voor haar kunnen hebben nadat zij is bijgekomen uit een langdurigcoma. Als zij ontwaakt is de wereld op zijn kop gezet: deBerlijnse Muur is gevallen en de grenzen tussen Oost- en West-Duitsland zijn open. Alexander werkt bij een West-Berlijns bedrijf. Dochter Ariane heeft haar studie opgegeven, werkt bijBurger Kingen heeft een West-Berlijnse vriend. De artsen vrezen dat de gezondheid van moeder te zwak is om de veranderingen te kunnen verdragen. Alexander besluit daarom de DDR te laten voortbestaan in zijn moeders slaapkamer.

Een heerlijke film: origineel, prikkelend, meeslepend en bovenal geestig. Deze film heeft veel prijzen gekregen. U zult er van genieten.

We drinken na de film een drankje met wat lekkers.

Brengt u een zoutje mee?

Ook willen wij met een gezamenlijke maaltijd het zomerprogramma afsluiten.

Hieraan zijn kosten verbonden.

Wij denken ongeveer € 10,-

Het is zeer gewenst dat u zich hiervoor opgeeft .

Tonneke van der Mede. tel.nr. 6413388 ( ’s avonds na 20.00 uur) Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Dia – avonden in de Sint Augustinus kerk

In het kader van het zomerprogramma staan er ook dit jaar weer een viertal dia-avonden op het programma, waarbij we een bezoek brengen aan delen van de Donau Monarchie, eens een enorm rijk in midden Europa met als belangrijkste van de huidige landen Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en delen van de Balkan met eigenlijk a.h.w. drie hoofdsteden, of ook wel keizersteden: Wenen, Praag en Boedapest. Wij beperken ons tot een rondreis door Hongarije, Tsjechië en Slowakije met als aperitief een bezoek aan twee Stiften in Oostenrijk.

 

Woensdagavond 15 juli:   

We bezoeken het “Stift Sankt Florian” en het “Stift Melk” in Oostenrijk en beginnen aan een rondreis door Hongarije.

 

Woensdagavond 22 juli:   

We vervolgen de rondreis door Hongarije en staan wat uitgebreider stil bij de hoofdstad Boedapest.

 

Woensdagavond 29 juli:   

We beginnen in de hoofdstad Bratislava aan een korte rondreis door het betrekkelijk kleine Slowakije en gaan dan beginnen aan een rondreis door Tsjechië, die eindigt in een stuk Nazi verleden in Lidice en Terezin.

 

Woensdagavond 5 aug.:   Na een bezoek aan het slot Karlstejn onder de rook van Praag is alle aandacht deze avond verder voor deze hoofdstad van Tsjechië en een van de keizersteden van de Donaumonarchie.

 

De avonden worden gehouden in de pastorie van de Sint Augustinus kerk, die gelegen is op de hoek van de Amstelveenseweg en de Kalfjeslaan. We beginnen telkens ‘s avonds om acht uur en om kwart voor acht staat de koffie en de thee voor u klaar. De avonden zijn gratis, al is een kleine gift natuurlijk altijd welkom. U bent van harte welkom.

 

 

In de Kruiskerk zijn de volgende activiteiten :

Dinsdagmorgen 7 juli,

van 9.30 tot 11.30 uur is de herberg geopend. Aan de stamtafel gaat het gesprek over “samen aan tafel” met ruimte voor herinneringen, gebruiken, recepten, de tradities van het openen en sluiten, de lusten en lasten van het samen delen, etc.

Herbergiers zijn Anita Pfauth en Ria Keijzer.

 

Dinsdag 4 augustus start om 9.30 uur een quiz-programma.T

er afronding volgt een gezamenlijke lunch met ruimte voor meegenomen verhalen, liederen of gedichten.

Adres Kruiskerk:

Van der Veerelaan 30a

1181 RB Amstelveen